Adverteren via Facebook

Met Facebook Advertising kun je jouw merk, product of dienst heel gericht promoten bij potentiële klanten. Op basis van alle gegevens die Facebook over zijn gebruikers heeft verzameld kun je campagnes voeren die zeer relevant zijn. Er zijn binnen het Facebook platform veel verschillende creatieve advertentiemogelijkheden voor elke online doelstelling om uiteindelijk de doelgroep te bereiken, te overtuigen en te laten converteren.

Dilento Digital helpt klanten met het verhogen van hun merkbekendheid, het genereren van nieuwe klanten en het verhogen van de omzet met een lage kostprijs per conversie via het Facebook platform. Wij hebben uitgebreide kennis en ervaring met Facebook advertising.

adverteren-via-facebook

Wat levert Facebook Advertising nu eigenlijk op?

Vroeger kon je advertenties inkopen om deze aan zoveel mogelijk mensen te laten zien, echter wist je niet wie deze advertentie zag en of men ook écht geïnteresseerd was in de advertentie. Met Facebook Advertising kun je nu advertenties inkopen die alleen getoond wordt aan potiëntele klanten. Uiteindelijk bereik je minder mensen maar omdat de advertentie zo relevant is, is de kans groter dat er op de advertentie wordt geklikt en men converteert (aankoop doen, contactformulier invullen etc.).

Naast de relevantie van de advertenties betaal je ook alleen als er op de advertentie wordt geklikt of als deze 1000 keer vertoond is. Je kunt met een relatief beperkt budget al goede campagne resultaten behalen. Als laatste is het van belang dat er een speelse, creatieve en scherpe campagne wordt ontwikkelt die opvalt en de communicatieboodschap helder overbrengt op de doelgroep.

Hoe gaat het adverteren via Facebook precies in zijn werk?

1. Facebook doelgroep onderzoek

De eerste stap is het in kaart brengen van de doelgroep / potentiële klant die je wilt bereiken via Facebook Advertising. We kijken hierbij naar de interesses, demografische gegevens en aangepaste doelgroepen (dit zijn klanten die lijken of jouw doelgroep en dus relevant zijn om te bereiken).

2. Facebook creatieve campagne ontwikkeling

Als de doelgroep gedefinieerd is gaan we kijken naar de communicatieboodschap, de advertentie en de copywriting. Wij ontwikkelen altijd meerdere campagnes met verschillende copy om uiteindelijk binnen het Facebook Advertising platform op basis van data te kijken welke advertenties het best presteren en zo campagnes verder te optimaliseren.

3. Landingpage design, opbouw en copywriting

In de derde stap kijken we naar de landingspagina, deze moet namelijk een-op-een aansluiten op de advertentie om mensen te overtuigen en snel de juiste informatie over te brengen. Wij helpen bij de opbouw van de landingspagina qua opbouw, visuals en copywriting met als doel het te laten converteren van potentiële klanten.

4. Tracking van Facebook conversie

Om uiteindelijk de resultaten van de Facebook campagne in kaart te brengen richten we ook het volledige conversie tracking proces in om door te meten hoeveel conversies (aankopen, contactaanvragen, etc.) er hebben plaatsgevonden. Op deze manier kunnen we de ROI berekenen en zien we welke advertenties resultaat boeken.

5. Campagne set-up en optimalisatie

In de laatste stap richten we de campagne(s) volledig in en doorlopen we alle instellingen samen met de klant. Daarna kunnen we de campagne(s) live zetten. Gedurende de campagneperiode optimaliseren we advertenties, biedingen en doelgroep targetingen om uiteindelijk op basis van data inzichten te beste campagne resultaten te behalen.

De voordelen van Facebook Advertising

 • Advertenties tonen op basis van interesses en demografische gegevens
 • Bereik alleen potentiële klanten en verzamel meer leads
 • Verhogen van de merkbekendheid
 • Meer websiteverkeer

De mogelijkheden van Facebook Advertising ontdekken?

Neem contact op met Rico
+31 (0)6 48 62 14 13

  Door dit formulier te gebruiken gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

  Daag ons uit!

  Starten met Facebook Advertising? Wij helpen jou graag verder met het bepalen van de juiste campagnes en strategie.

  Neem vrijblijvend contact met ons op!