Digitale marketingstrategie

Je hebt jouw bedrijfsstrategie op de plank liggen met nieuwe groeidoelstellingen. Nu wil je ook graag starten met online marketing, maar waar moet je beginnen? Allereerst is het van belang om de juiste vragen te stellen: wat doen we (positionering)? Wat wil je bereiken met online marketing? Via welke online marketing kanalen wil je zichtbaar zijn? En welke doelgroepen wil je gaan aanspreken?

online-marketing-strategie

Waarom een digitale marketingstrategie?

Als je met jouw bedrijf op de lange termijn online optimaal zichtbaar wil zijn en resultaten wil behalen die bijdragen aan het bedrijfsresultaat is het belangrijk dat je gericht te werk gaat. Met een doordachte digitale marketingstrategie kun je de roadmap bepalen op strategisch, tactisch en operationeel niveau om uiteindelijk jouw online doelstellingen te behalen

Hoe ontwikkelen wij een online marketing strategie?

De eerste fase in het bepalen van de digitale marketingstrategie bestaat uit het verzamelen van beschikbare bedrijfsinformatie (denk bijvoorbeeld aan websitedata, bedrijfsstrategie, missie, visie etc.) en het houden van marktonderzoeken en workshops. Het doel is om het fundament van de digitale marketing strategie in kaart te brengen.

Vervolgens starten we met het adviestraject waarbij we op basis van alle informatie, online marketing modellen en bedrijfspositionering een actieplan definiëren met concrete stappen. Ook kijken we in deze fase naar de verschillende online marketing kanalen, doelgroepen, aankoopfases van de doelgroep, data en creatives die er uiteindelijk voor zorgen dat het gewenste resultaat behaald wordt.

In de laatste fase ondersteunen we bij het meten en rapporteren van de resultaten. Samen met de klant zetten we een meetplan op en helpen we de persoon die verantwoordelijk is voor online marketing bij het rapporteren en interpreteren van de resultaten.

De voordelen van een digitale marketingstrategie

 • De vertaling van jouw bedrijfsstrategie naar het online domein
 • Geeft sturing en zorgt voor eenheid over alle digitale marketing kanalen heen
 • Vooraf bepaald wat belangrijke doelstellingen zijn om te behalen

Gerichte online marketing strategie? Neem contact met ons op.

  Door dit formulier te gebruiken gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

  Daag ons uit!

  Wil jij een gerichte digitale marketingstrategie definiëren? Wij helpen je graag verder.

  Neem vrijblijvend contact met ons op!