Zoekmachine optimalisatie / SEO

SEO (Search Engine Optimization), in Nederlands vertaald zoekmachine optimalisatie, bestaat uit verschillende tactieken en strategieën om de positie van jouw website of webshop op specifieke relevante zoekwoorden te verbeteren in de zoekresultaten van Google en Bing.

De positie van website pagina’s wordt volledig automatisch bepaald door middel van een algoritme dat niemand weet. Wel weten we dat er meer dan 200 factoren / signalen zijn waarmee Google en Bing bepalen of een website pagina geïndexeerd en gerangschikt wordt. Het belangrijkste doel van Google en Bing is: relevantie. Hoe relevanter de pagina is voor de zoekopdracht van de gebruiker des te hoger deze pagina gerangschikt wordt in de zoekresultaten. Als bedrijf moet je er dus voor zorgen dat er informatie op de website staat die precies aansluit op de zoekopdracht van de gebruiker en de vraag van de gebruiker zo goed mogelijk beantwoordt.

De populairste zoekmachine wereldwijd is Google. Maar liefst 90% van de gebruikers maakt gebruik van Google. Daarna komt Bing met een marktaandeel van 8-10%. Aangezien zoveel mensen gebruik maken van Google is het belangrijk dat je als bedrijf goed zichtbaar bent met je bedrijfswebsite op de juiste zoekwoorden en natuurlijk het liefst op de eerste pagina bovenaan.

zoekmachine-optimalisatie

Wat kan zoekmachine optimalisatie (SEO) voor uw bedrijf opleveren?

Als je een website hebt waarbij producten of diensten opstaan die je wilt verkopen wil je natuurlijk dat deze website goed mogelijk en door zoveel mogelijk mensen gevonden en bekeken wordt. Door gericht zoekmachine optimalisatie toe te passen op de voor jou belangrijkste producten en/of diensten en relevant te zijn voor jouw eind-klant gaat Google / Bing jouw website waarderen waardoor je positie in de zoekmachine gaat stijgen. Hierdoor vinden meer mensen jouw website en is de kans groter dat je nieuwe klanten / potentiële leads aantrekt.

Hoe helpen wij onze klanten met zoekmachine optimalisatie?

Dilento Digital hanteert een SEO Succes Framework waarbij wij allereerst door middel van een SEO quick analyse de huidige vindbaarheid van de website in kaart brengen. Hierbij houden we rekening met 4 cruciale factoren die bepalen of een website wel of niet goed gewaardeerd gaat worden door de zoekmachine:

 1. Content: De website inhoud moet goed aansluiten op de zoekopdracht / zoekintentie van de gebruiker.
 2. Techniek: Technisch moet de website in orde zijn zodat de zoekmachine deze goed kan indexeren en kan tonen.
 3. Autoriteit: Als de website heel populair is (interne en externe links naar andere websites) krijgt deze een hogere positie
 4. Engagement: De kwaliteit / relevantie van de website moet optimaal zijn, hierbij wordt vaak gekeken of mensen doorklikken (CTR) naar de website en hoe lang ze op de website blijven (tijd-op-pagina). Dit laat zien dat ze geïnteresseerd zijn in de inhoud.

Als we vervolgens weten waar optimalisatie kansen liggen starten we met de executie fase. In deze fase gaan we quick-wins doorvoeren om de website te verbeteren en zo een hogere positie te claimen in de zoekmachines.

Naast het SEO Succes Framework helpen wij bedrijven ook met SEO Consultancy. Middels een gerichte SEO strategie kunnen we samen met de klant bepalen hoe de website of website pagina’s organisch beter gerankt kan worden op de lange termijn. Ook adviseren we website ontwikkelaars en content editor / tekstschrijvers waar ze rekening mee moeten houden bij de indexatie, ranking en optimalisatie van een website binnen zoekmachines.

De voordelen van SEO..

 • Meer relevante en geïnteresseerde bezoekers naar je website
 • Duidelijke SEO groei strategie gericht op betere website zichtbaarheid
 • Meer prospects, leads en klanten en uiteindelijk meer verkopen

Samen sparren over zoemachine optimalisatie?

Neem contact op met Rico
+31 (0)6 48 62 14 13

  Door dit formulier te gebruiken gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

  Daag ons uit!

  Meer weten hoe je met zoekmachine optimalisatie (SEO) jouw website verkeer laat stijgen?

  Neem vrijblijvend contact met ons op!